Även du även jag.

Idag var jag och Mimmi stan. Vi hade två ärenden, Mimmi skulle pierca sig och jag skulle köpa min hultsfredbiljett. Mimmi skulle pierca sig i navlen och jag skulle köpa biljetten på Folk och Rock.
Där har vi kontrast, vi är inte så lika som folk vill tro.
Vi lyckades iallafall med en av sakerna, Mimmi sitter där nere med en diamant i navlen, jag sitter två meter ovanför - utan biljetten, som tydligen måste köpas på nätet för att sen skrivas ut. Jag förstår inte varför jag inte kunde få gå in med 1300 :- i handen, ge dem till den alternativa lite älrde mannen i affären istället för att sitta framför en dator och knappa in en jävla koden. 'That's the end of a social life, right there.'
Så här sitter jag med 1300:- i min börs som jag på ett magiskt sätt får betala datorn med, mitt liv är ej enkelt.

Idag ska iallafall jag, min pappa, min mamma och min syster gå på bio och se på... Snabba Cash. En passande titel för hur jag önskade att mitt liv såg ut.

Jag känner också att jag behöver en stor förändring.. något måste hända för att min gnista ska komma tillbaka. Den känslan som får en att vilja stiga upp ur sängen och göra saker och träffa människor.. Kanske måste jag bli kär, fast då måste jag resa mig upp. Kanske ska jag skaffa en ny frisyr? Pannlugg igen? Mitt hår har dock slutat växa.. Det bästa med allt detta är iallafall min positiva inställning., Jag känner mig som en jävla elektron omringad av neutroner. Se Fredde, jag lärde mig något på Naturkunskapen! Om en vecka kommer det förmodligen också vara bortblåst.

Jag insåg att jag nog är en unhappy failior
Jag önskar jag vore en happy sailor som förförra onsdagen.


sexistic manwhore



Sex är politik, men sex behöver inga röster för att vinna.
Alla tycker väll för det mesta samma, om inte.
Säg nej.

Politik har aldrig varit så simpelt.
& aldrig heller så svårt.

.

Det är samma dag som för en vecka sen.
Jag satt väll på samma plats, i samma hus, i samma gråa by.
Det känns exakt likadant som för en vecka sen.
Men det är annorlunda, sen i tisdags har jag inte en mormor längre.

Det kändes knappt som hon ändå, hon var gråhårig. gammal. trött och svag. inte som sig själv.
Hon var som en mormor i filmer, inte som min mormor.
Min mormor var rödhårig, pigg och glad. Hon lagade alltid kyckling med potatis och sås med lingon till, hon insisterade på att ordna middagar och att resa till Spanien fastän hon var över 70 år.
Det känns konstigt att skriva i imperfekt. Som om saker redan har hänt, som om hon har försvunnit. För även om hon har det känns det overkligt, jag kan inte få inte det i mitt huvud.
.. jag har ingen mormor.

Jag disskuterar saker som är så jävla orelevanta just nu,
Och folk dömmer en för att man försöker hantera saker på sitt eget sätt.
Jag trodde inte det fanns något rätt och fel när det gällde det här.

Let's go technicolour tonight



fear no darkness

Klockan är vår ända fiende.
Det sa en gång en tjej med pannlugg - en lugg som inte ens märks av eftersom hon ständigt sätter upp den.
Varför klippte hon ens luggen?

Min ända fiende är absolut inte klockan. Till en viss del kanske.
Men det betyder inte att jag ska börja jobba som en kanin på Liseberg.
Chefer. lärare. mansgrisar. rasister. städer. gränser och hinder. carola. days of our lifes. vakter. poliser. majoriten av den äldre generationen. attenion whores. besserwissers. tråkmånsar. syn. uttråkelse. färgen beige.
Fiender

Avreaktion avklarad.

Om en halvtimme slutar min bättre hälft, den blondare. längre. smalare och snyggare versionen av mig.
Jag har inga komplex what so ever people. Snart ska vi äta. ikväll kommer min bf numera 19 underbara år... OK tid är en fiende. Imorgon ska jag och Mimmi till B och vara fula i håret, vara snygga i övrigt, dricka vin för våra sista 60 kr och förhoppningsvis göra allt det där som vi gör bäst.






New York




Walls of color, baloons will be smashed and our lifes will be colorful.
We'll show people the dirty generation.
We'll become.

The ones we loved will be lovers and we will be the whores of rock n' roll.
In New York we'll be shameless.
In New York we'll be famous.

We'll sing the songs of forgotten thoughts
of rock n' roll. Play the tunes of hiden feelings.

In New York, the world will be ours.
In New York.


Color me happy

Nu har Elin bestämt sig.
Hon ska bli smal.. imorgon ska hon till exempel bara äta flingor på morgonen. 
Elos motivation är beundransvärd.



Mitt liv är inte just nu ett äventyr, jag sitter i ett kök med två underbara människor. Dricker kaffe, lyssnar på maniac och mår ångestfyllt och oroligt bra. Jag svänger mitt huvud till lite 80tals musik och tänker på höga toffsar och benvärmare. Jag vill alltid vara klädda så, det känns som att det är så lätt. Ordet färgglad måste ju komma ifrån att folk med färgfyllda kläder gör en väldigt glad.
Det är mitt försenade nyårslöfte.


Funny people

Igår hittade jag min lunarstorm, det är som med växthuseffekten ungefär.
Möjligtvis snäppet värre. Man vet att den finns där men man orkar inte riktigt ta tag i det. Man vet att det kan göra folk arga och ledsna men man har ingen anning hur dåligt folk kan må av det. Och tro mig, jag mådde dåligt när jag insåg att jag faktiskt varit en fjortis iklädd popkläder - jag var aldrig dem extrema typerna som pop n' roll - Sara eller emo - Elin. Jag var mellantingstypen som inte riktigt vågade vara extrem, men inte ville ha på mig v-ringat eller hade råd med canada goose. Fan det är ju relativt jobbigt att vara 14, fyra år senare är det nog snäppet värre.
Idag har jag hunnit para ihop Pontus Johnsson och Sara till balen också.
Och klockan är bara 09.07
Tänkt vad mycket jag kan göra på en hel dag if I keep up the good work.
Och för att fortsätta med min 14åriga trend:
Elo, jag saknar dig extremo.

en

Min vän Sara har skaffat en blogg, en till humla har flugit ifrån boet och landat på en snart uttjattad trend. Men Sara skriver inte om modet idag, töntiga utekvällar med töntiga tjejkompisar eller mysiga hemmakvällar med mysiga pojkvänner. Sara är inte töntig, hon skriver fina tankar som tillsammans med toner skulle utgöra en underbar melodislinga. Sara är den nya mig, hon är en uppgraderad version av mig, kort och gott en digimon.

minusgrader

smaken av vin finns kvar på min tunga, minnena sitter som huvudvärk
känslan av missad sömn och torra läppar är beviset på en frisläppt utekväll
inkonst med två bästa vänner i en randig tröja och nya brillor.. känslan av att känna folk på en rökig klubb och att dansa vilt på allt för vingliga bord. Att stå utomhus i kyla med en cigarett i handen, det är en känsla av New York. En känsla av påhittad kändiskap.
En känsla jag tänker hålla fast vid.

dinosaurie

Det finns låtar som gör att man får vissa känslor, som gör att det pirrar i magen. Man spelar dem för att påminna sig själv om stunder som man aldrig vill glömma, i ögonblicken  känns det som att dem kommer finnas föralltid, nerskrivna på insidan av huden. Minnen om kärlek och sommarvärme, bruna ben, kyssar på vita lakan, melodislinger du hör i samma stund som du ser någon, känslor. Tågresor, skogsrundor, samtal om oförglömliga kvällar och dagar att komma, dagar som varit som man vill behålla inom sig.
Det finns en underbar känsla, då man hittar ett minne inom sig som man trodde försvunnit för att ge plats åt nya tankar, men att veta att dem viktigaste händelserna sitter kvar är att veta att regnbågar och förhoppningar inte bara är en textrad ihoppasatt med toner av pop.

När man lärde sig cykla är ett stort minne, första gången man sa att man älskade en vän. De minnena är i historien viktiga, men dem bästa minnena är dem små, dem utåtsätt oviktiga när man låg på en bänk och pratade om ingenting. När det rann glass över benet så att man blev honungsklibbig, den gången vid trädet då vi var så arga över något som ett halvår senare är obetydligt. Jag väntar på att minnen ska poppa upp. Tills dess sitter jag kvar och tänker på att just nu är ett minne. Men det finns nerskrivet, inte bara på huden.



Empire of broken dreams


If you can't dance..

Jag tror inte vi är tillbaka där vi började, jag tror bara att vi aldrig rörde oss.
Vi gick aldrig i cirklar, gjorde aldrig stora misstag, skrek aldrig eller slogs.
Vi höll det under ytan - det var vårt stillastående problem, det kvarstående problemet är vi.

Jag blandar ord med känslor, meningar med kända låttexter. Texter jag så illa önskat att jag skrivit. Men sånt kommer man inte långt med, man måste skriva om kolsyrade drycker och barbiekläder för att lyckas. Det är som att be mig flytta till ett ännu kallare land än Sverige, jag gör det bara inte!


i lied a little more




Billie sjunger att hämd inte är en bra grej,
han har rätt, det har dem allihopa.
Men dem glömmer att hämd är en känsla av lättnad och ondska, det är så det börjar.
Sen kommer känslan av ånger och skuld.

Jag vill avsluta en känsla.


Jag har suttit här sen år 9

Jag sitter i en säng som gör mig ont i ryggen.. ändå har jag inte ork eller lust att flytta mig härifrån.
Jag sitter ofta upp och ner och väntar på att något ska hända, att jag ska vändas åt rätt håll och att alla grodor ska bli prinsar.. fast jag är nog mer prinsessans kompis eller prinsens best man på bröllopet.. eller möjligtvis en söt kanin i skogen - dem brukar det finnas gott om i Disneysagor.

Jag funderar lite på om mitt fönster står öppet eller varför det alltid är så förbannat kallt i mitt rum, jag funderar på varför jag ligger hemma istället för att ta tag i mitt liv. Snart kommer folk tröttna på att ringa mig och då måste jag lyfta mig från min säng - möjligtvis kräla upp mot mitt liv. Jag kanske borde ta en runda med min freestyle och känna att 80talet är ett stenkast bort, allt för långt borta

Min kompis Elin är poesi.

Jag är ironi - inget jag säger tas på allvar.
Människor som jag är alltid glada. Vi kan inte skadas eller få blåmärken av ord. Vi har på oss roliga kläder. Säger roliga saker och allt det där. Men konstant, konstant är jag orolig.. över att inte bli tagen seriös. Att dömmas. Att inte lyckas med mina drömmar.

När man var liten sa folk alltid ärligt vade dem ville bli: Sjöjungfruar, kung över världen, rockstjärnor eller drakjägare. Med åren blir dem dykarinstruktörer. Politiker. Fallande stjärnor och bönder. När jag säger att jag vill bli rockstjärna är all ironi bortblåst. Ändå skrattar folk.

men jag vill inte bli en fallande stjärna

paradise

T-t-t-tongues, always pressed to your cheeks.
While my tongue is on the inside of some other girl's teeth.
T-tell your boyfriend, if he says he's got beef,
That I'm a vegetarian, and I ain't fucking scared of him.

She wants to touch me whoa-oh. She wants to love me whoa-oh.
She'll never leave me whoa-oh, whoa-oh, oh, oh. Don't trust a hoe.
Never trust a hoe. Won't trust a hoe
Cause a hoe won't trust me.


Happy birthday Sill <3

1991

4 januari

En kall vinterdag




13 år senare....

Det var en helt ovanlig  augustidag på Höllvikens högstadieskola Sandeplan, klass 6b hade förflyttats några meter bort för att mogna, träffa nya människor och plugga? Två av tre saker lyckades vi med..


V
ictoria Ella Maria hade förflyttats några mil längre. Ändå från Bromma, Stockholm hade hon kommit för att uppleva den skånska kulturen.. Det var nog inte riktigt som hon trodde.. inga trätofflor eller snickabyxor in sight.  


Och hon var inte alls som jag trodde, du var stjärntals bättre. Nästan sex år sedan vi träffades för första gången.. sex år av oräknerliga ätna hamburgare ifrån BK,  skräckfilmskvällar, dagar då vi borde pluggat men gjort allt annat möjligt.. Allt för sena utekvällar.. med allt för mycket alkohol. Utifrån är det kanske svårt att fatta att vi är bästa vänner med helt olika stilar, musiksmaker och uppfattningar om hur en snygg kille ser ut..
Sorry babe men Neyo är inte snygg.


Men samma livsfilosofi har vi alltid delat. Sa Sa sarasaaaaaah!!


Sunes Sommar, How too lose a guy in ten days, Konfalägret, Romeo och Julia, Vänner, Polen, Åre, valborg, tennisveckan... våra favvo ballerina som vi vägrat slänga ut, t.o.m hantverksgården. Vi har miljontals gemensamma minnen vi två.


Och om inte avståndet mellan oss har kunnat bryta vår vänskap.. what can?
Long distance doesn’t work my ASS!

SILLY <3 BILLY

always and forever


Jag ångrar alltid ingenting

Kära Gud

Jag vet att jag inte alltid, eller någonsin är dig till lags och lever mitt liv såsom du anser..
Jag svär alldeles för myclet - tar t.o.m vardagliga ord och gör dem till svordomar
Jag dricker ofta, mycket och länge.
Klär mig utmannande och använder min sexualitet för att get ahead in life som du skulle sagt om du var engelsk, men det är du inte..

Ljuger gör jag också
och snackar skit
Jag håller mig inte till en kille och planerar inte att gifta mig..
Jag lyssnar på såkallad djävulsmusik
Jag vill alltid ha det jag inte kan få och är nästan aldrig nöjd

Känner jag inte för att plugga, städa eller göra "viktiga" saker så struntar jag i det
Då får jag inte dem bästa betygen och så flyger det bananflugor i huset..

Men trots alla dem här sakerna så tror jag.. kan du väll? Ge mig en?
Nej.. det blev nog mer en bekännelse än en ursäkt.

Elfte budordet : Stay true to yourself.

 


10

"Oh it's quiet on New Years day"





RSS 2.0