A K T A, anka!?

Ibland ska man kanske stanna hemma ändå?
Igår kanske var en sån kväll, men samtidigt fick vi en bra historia som är kul nu i efterhand.

Vi gick ifrån Lund till Malmö, ifrån halvfulla/jävligt snygga till fulla och freakade..  När det var för sent beslöt vi oss för att dra till Inkonst i Malmö, bussresan gick bra, vägen in gick bra.. vakterna var snälla, den första halvtimmen inne på Inkonst gick bra, tills det att jag ställde mig upp på scenen brevid DJn helt själv och dansade. Då råkar jag tappa balansen och trillar rakt på högtalaren som står på marken och hela musiken lägger av, stannar, slutar spela! och det blir knäpptyst på hela stället. Det går några sekunder av pinsam tystnad, DJn reser mig upp och folk börjar seriöst BUA åt mig.
Alla buar, förutom Mimmi som gapskrattar.
Jag försöker i förudmjukelse glida snyggt nerifrån scenen och går in mot toaletten där jag sätter mig och skäms. Det går några sekunder och Mimmi knackar på och kommer in och sätter sig. Så inne på toaletten befann vi oss i en timme i konstant bråk om att Mimmi tyckte jag skulle sluta vara så tråkig och att det kommer vara skitkul imorgon och en legendarisk historia och jag tyckte att hon kunde ha mer förståelse för mig och hur pinsamt det var att få en hel uteklubbs musik att sluta spela.

Nu i nyktert tillstånd kan man ju tycka att båda två hade rätt.. Det var jävligt pinsamt men samtidigt legendary..
Det kommer bli en händelse att minnas.. OMG Annie kommer du ihåg den gången då du trillade på högtalaren.. blablabla.

Fan, vi skulle kanske stannat hemma ändå?

lund baby

Igår såg jag, Mimmi och hennes fabulösa arbetskollega på Markus Mackan Krunegård på KB. Det var Mimmis första gång, Åsas femte och min andra, fast min första räknas väll knappt. Det är mest ett svagt minne, eller en dimma av poppiga människor, med mig och Karin i mitten med för hög promillehalt i blodet. Elin låg däckad i tältet några meter bort, så det förklarar väll ungefär på vilken nivå vi var på fredgaskvällen på loving Emmaboda.

Back to yesterday. Efter Krunegård tog vi bussen emot studentstaden och studentklubben (Brooklyn tror vi den hette..?) i Lund där lyckligtvis Åsas bror är DJ, så vi kom in for free. Pretty cool huh? Jag känner att jag har rätt att skryta i min egen blogg, OK!? Så när jag ändå är igång kan jag ju berätta att bror DJ har spelat och är bra vän med Timbukfuckingtu . The end of bragging. Det var en sjukt bra kväll all and all, efter det faktum att mina fötter är orörliga av PAIN och att mimmi sprutade parfym rakt i mitt öga det första hon gör när vi kommit in på stället, så jag vinglar i chock och smärta ner mot toaletten och går på alla som är i min väg.
Första intrycket five!! Men ett öga rött har inte skadat någon innan och vi lyckades ändå träffa två killar som oturligtnog båda två hette Anton, två systar och två Anton. Not cool..

Imorse väckdes jag av Mimmi som absolut tyckte att vi borde festa idag igen & who am I to take away a womens right to get a drinkingproblem?, Så Lund ikväll igen maybe? The game ain't over my friend.


the way we always end up

I choose happyness before money..



The plan.

Mitt problem är fortfarande pengar.

Jag sitter i mitt rum, på en svartvit kudde och känner mig lagom rock n'roll sådär.
Jag och Elin diskuterar hur vi ska tjäna snabba cash utan att egentligen behöva göra något.. det går inte så bra. Elin föreslog att vinna paradise - jag sa att då måste vi ligga i direktsändning, så vi sket i den ideén. Jag tycke att vi kunde satsa på våra bloggar och bli kända på så sätt men Elin sa att våra bloggar ä för poetiska och sålänge vi inte skriver om kaffe, kändisfester eller hångel med Joel Kinnaman så verkar vi nte komma någonstans. Så vi bestämde oss för att möjligtvis spela och sjunga på Sparatorgret för att ha råd med kaffe och möjligtvis en och annan utekväll onsdag, fredag och lördagar.

Idag har jag varit hos tandläkaren, därav mitt tidiga vaknande. Nu känner jag mig lite vilsen, jag har inte direkt något att göra en hel dag utan planer. Jag tänker väll tvinga min pappa att skruva i lite skruvar i min vägg så att jag kan hänga upp mina kedjor och smycken..  make-over five.

A-n-y-w-a-y-s.


as an artist

Att jag inte har pengar för att make my life happen som jag skulle sagt om jag bodde i the United states of America, vilket jag inte gör. Men när jag gör det, a question of when not if.. då ska jag vara rik, snygg och känd. Fast det får väll börja i en annan ordning, först är vi jävligt snygga.. sen blir vi upptäckta och kända och sen kommer cashen rulla in.
Så måste man tänka, för tänker jag på det faktum att jag sitter i ett hus täckt med snö i Sverige, ( ett land som i America förväxlar med Schwiez, och hur kul har dem i Schwiez? ) utan jobb och pengar och vet att jag ska till tandläkaren klockan tjugo över tio imorgon bitti tror jag att jag rakar av allt mitt hår bara för att det ska hända något, it worked for Britntney, right!?

Att mina bästa vänner befinner sig i andra delar av Sverige eller i ett främmande land, där hon antagligen i detta tillfälle blir bjuden på drinkar och dansar och hånglar med snygga fransmän..
Att jag har nya skor och ett pannband som ligger och väntar på att jag ska använda dem, fast jag lovat mig att spara det till den 19e då alla olika-delar-i-Sverige folk kommer hit och livar upp tillvaron, att gå i stan utan pengar är som att bli hög på livet.. ett tragiskt jävla skämt.

Att jag efter 18 år inte hittat en enda kille som jag blir crazy in love with som är det tillbaka. Dem små tillfällen det funnits har jag fuckat upp, eller så står det bara stilla utan att någon tar tag i det. Utan att någon vågar säga dem första orden som ända alltid blir dem sista i mina fall. Det hinner sluta innan det ens börjat,

Att mitt liv står stilla.

Det tänker jag på i Ferbruari..


Florence



that's why she sleeps with one eye open

and the machine




postcards from italy

That's a night to remember

När man vaknar med torra läppar, med en stayup på och söndriga nätstrumpbyxor liggandes brevid den hårda bäddsoffan du spenderat natten i.  När du vaknar så, då vet du att gårdagen var lyckad. Då du ser gårdagen i flashande bilder, liksom i en film som börjar med en förfest med rödvin och tequila rose som slutar i en fet lägenhet mitt i Malmö hos en kille som bryter på amerikanska, en kille som liknar Mark i festival och the loner som sitter i soffan och röker på.. (efterfester i all ära).

Sådana kvällar är kvällar att minnas.


golden touch

was that it? really?




Dream on,

Nu har jag iallfall skrivit hur jag vill att min framtida begravning ska vara, vilka låtar som ska spelas och hur min aska ska spridas utför en luftballong.
Imorgon ska jag på en riktig begravning. Fan.

Om jag är tyst, pratar andra då?

  Jag tänker att medan alla andra som går förbi den lilla hundvalpen pratar med barnslig röst eller böjer sig ner och gosar med den morrar jag, fryner på näsan och ser på den med hat. Samma sak med den kanske tre/fyraåriga pojken på ica. Man ska inte hata barn eller hundvalpar. Just nu känner jag mer kärlek för en burk gamla russin, fast Elin säger att jag kommer bli en bra mamma kan jag inte hjälpa att undra om dem sjunger om mig, när Billie sjunger you are a bad mother, yes you are a bad mother. Jag tänker att jag faktiskt inte är en mamma ännu, att man kanske blir det när magen börjar växa.. fast det kanske var för att jag åt för mycket innan idag.
  Jag undrar om man bara kan vara kompis med någon man kysst eller legat nära? Jag undrar om man kan kyssa en vän och känna något? Jag tänker att om jag tänker tillräckligt länge på framtiden kommer jag att börja gråta eftersom jag vet vad jag vill men inte om det kommer att lyckas eller hända. Alla min tankar i huvudet börjar med ’jag tänker’ även fast jag vet att det är en tanke och egentligen inte behöver tänka det..  Jag undrar om överförklara och dumförklara är samma sak?

  Jag tänker att Sara kommer snart och att hon tänker lika mycket som mig,
fast på ett mer poetiskt sätt. Jag tänker.


Idag glömde jag min resväska på tåget.

Vad man klär ut sig till när det är maskerad visar vem du är, imorgon ska jag vara Katla ifrån Bröderna Lejonhjärta. Jag vet inte vem jag är, jag vet inte var jag kommer ifrån..
Med två vänner som dessa, i Astrid Lindgrens värld, kan det bara bli legendariskt.

Boom Boom Boom


Citat

'Ibland saknar jag Stockholm så mycket att det hugger till i hjärtat'
Elin Backenfall, en vinterdag i februari.

the fall.



Jag har kännt mig ovanligt vuxen idag. Gått i skolan utan att vara bakfull (+) eftersom jag och Elin bestämt oss för att inte dricka förens i mitten av mars som sagt - mest pga av pankhet. Sedan tog jag en fika med Rebecka, Sara och Elin och konverserade, i pratade kanske inte om särsklit vuxna saker, men sitter man och dricker kaffe kvittar det vad man pratar, man är tydligen mogen oavsett. (+) Efteråt gick jag och Sara och handlade, sparsamt men mycket. (+) Jag kände mig väldigt mycket som min mamma med två kassar i varsin hand gåendes i rask takt, rask takt är väldigt vuxet (+) Och medan andra äter mat på burk eller värmer något i mikrovågsugnen lagar jag egen mat (+). Snart ska jag gå hem till min väninnor Elin och Rebecka och se en film och ta det lungt, iförsej är det en våldsam och psykad skräckfilm so I guess plus minus noll?

I helgen ska jag på en relativt vuxen tjejmiddag (+), men på lördagen ska jag och möjligtvis min storasyster till Kristianstad för att hälsa på Sara, hennes vän Towa fyller 18 och ska ha en stor hemmafest med tema: Astrid Lindgren. Och känner jag min syster, Sara och mig rätt kommer vi vara allt annat än vuxna, mogna eller nyktra för den delen.. så i slutändan blir det väll minus 167 ?

Det brukar bli så..

mirror

As long as we look happy the truth is the next best thing,
well played

Living upside down












CDspelarkvällen

Klara sitter längst fram i klassrummet och redovisar om boktryckarkonsten - hon är väldigt söt där hon sitter med sin alternativa stil och halvrakade hår. Brevid mig sitter Sara och ställer smarta frågor till Anki för att få MVG - clever girl that Sara.

Jag har ett nytt nyårslöfte, två månader försent. Here we go:
"Jag ska aldrig igen dricka tequila hemma hos Elo och Rebecka, med eller utan salt och citron. Aldrig heller somna i en soffa hos en kille som seriöst kallas PorrJohn för att sen vakna upp tio minuter för sent för att behöva gå till skolan. Aldrig heller dansa och hoppa för att tvingas spy på skolans toalett - aldrig mer"
Sara vill tillägga att hon aldrig mer ska få en CDspelare i huvudet, men det är en annan historia.. som vi tar en annan gång, eller aldrig.

Tequila makes you lose your mind

True story


seven pure white cats

'Everything was black and white there wasn't even grey'

PALOMA FAITH




High five

Fyra mintuer innan maten är kommen till vår lilla insöade skola i Båstads ytterkant.
Detta känns lite som en juldikt och eftersom jag varken är mycket för dikter eller julen slutar jag härmed med min poesiskrivna text... erhm
Idag är det Kyndelmässodagen or something, detta firar vi med extra bra musik i datasalen  - girlpower music av Beyonce, Gaga, Destinys Child och Christina Aguiler. Safe too say att du påverkar mig Mimmi.
Hoppas på en fika på Kommunalas utvecklingstördas café maybe baby?
Nu känner jag mig dock som Blondin Bella som färgade håret fram och tillbaka, blev en nobody med ändå envisas om att skriva och fikor med vännerna, "mode" och kaffekoppar.
Peace.

RSS 2.0