don't call my name


I will love you

Det är avklarat - jag är en gift kvinna.
Och till rösten av Ted Gärdestad har det aldrig kännts bättre.

New York

Och det gör ont att du lever, men mer ont att jag står still alldeles ensam. Livet i småbyar går inte så värst fort, till tonerna av Abbas Our last summer saknar jag dig. Och tänker på att deras sista sommar kommer vara vår första tillsamans, snart. Om man bara drömmer älskar man undermedvetet - jag behöver inte drömma för att älska dig, eller sakna.

I ett kök med två vänner i en soffa mittemot blir det lättare att tänka bort, men i mitt huvud finns ord, bilder och tankar som är omöjliga att tränga undan. New York's so much colder than I thought and I miss you. 'chicken mcnuggets meal sex bitar och två cheeseburgare', in a church!? New York minute, Holiday in the sun.. milkshakes, "du får fråga mamma och pappa om vin, jag vågar inte" - KB, efterfest, Simple life, jag kan ta hand om henne ikväll.. mumla inte! är du fortfarande arg? I'm starstruck, jag vill liksom skriva pop, New York.

och jag tänkte att det kanske var okej att min blogg är deppig, sålänge det är dig det handlar om.
för det är alltid dig det handlar om.



I miss the way the corner of your mouth looks when you smile
I miss the way that only you can hold me through the night
I dedicate my songs to you then I miss you even more..


.blågröna dagar - som svanprinsessan.



Den där listan jag gjorde - en kall dag i vintras, då allting kändes omöjligt - för att ha någonting att se framemot, sakerna som står där har en efter en börjat stryckas över. För dem är genomförda, inte alltid med stolthet, men över. Valborg i Lund, studentresa i Costa Brava - (som sagt inte alltid genomförd med stolthet), Modevisning, Sunds bal, studentfester med olika teman..
Dem roligaste sakerna är dock ännu kvar, imorgon fyller Evelyn Eva Ericsson 19 hela år och det är Toga-tema-studentfest på Madison. På söndag ska jag och min fästmö som sitter framför mig med ett snett leende på läpparna gifta oss, hon ler för att hon läser min blogg, en blogg om vad vi aldrig kommer att bli - tack som fan för det.

Sen är det balen på Norrviken.
och dagarna efter.. tar vi, MU0710.. tre år senare Studenten!

Jag minns min syster stå där, jag minns folk springa omkring med visselpipor och vita hattar, fulla och ledsamt glada. jag minns hur långt borta det kändes och hur glad jag var för det. men nu, tre år senare känns det skönt, lyckligt ledsamt underbart. Studenten - ett ord har aldrig haft en större innebörd.


annie, här är ditt liv.

Att bli vuxen är att minska och slutligen sluta helt med mina favoritsysselsättningar, read it and weep my friends;
- Supa sig minneslöst full, ha en galen utekväll och hoppas på det bästa. Att bli äldre innebär fler stilsamma middagar och mindre partyn.
- Prata högt och med random peops är okej om man är ung och snygg, men blir direkt patetiskt när en gammal mamma ska berätta sin lifes story för en främmande människa på bussen.
- 18åriga tjejer som skaffar barn ser folk på som white trash, eller också är dem med i en sjuk sekt eller en kvarleva ifrån 50talet. Men från det att du fyllt 22 år ökar förväntningarna på dig att stadga dig och skaffa barn.
- Män eller misstag, call it what you want to) är underbara att göra när man är ung och singel, mindre underbart är det då 45åringar går på 20ställen för att ragga killar. Cougers i all ära men det finns en viss gräns för alla som inte heter Samantha Jones.
-Gamla människor som hänger på festivaler är antingen alkoholister eller så har det senilat sin väg dit.
-Ditt hår blir grått - överalllt, du kan inte äta skitmat 2 dagar i veckan om du inte strävar i att ställa upp i big fat loser, din stil måste bli diskretare, liksom ditt beteende. Du har inget val när det kommer till att gilla barn - alla vuxna kvinnor ääääälskar barn och strävar efter att få 7 stycken, MINST! Du ska kunna laga mat, betala räkningar, köra bil, jobba, tvinga barne  att göra läxor fast du själv inte hade motivation till att plugga u skolan. Du måste också ljuga och säga att man faktiskt kan ha nytta av roten ur och namn på atta Europas huvudstäder i framtiden.

Vilken bullshit..
Funderar på att göra alla fel som finns som en strävan till att ändra framtiden.
Skaffa barn nu, gå på alla möjliga festivaler och 18+ ställen i galna blommiga kläder tillsammans med mina hemskolade barn som endast fått lära sig livserfarenhet. Good plan.

twice



Goodbye all the people calling us sluts and hoes,
baby can't you see? I just wanto be broes.
Yesterday we tricked some guys we were famous,
baby this trip, this trip has been so shameless.
This trips this trip has been the best ever,
in costa we've been everything but clever.


Bye Bye Costa, bye bye Costa

Brevid mig.

Vi har haft ett ogenomtänkt prov, den sista tiden i skolan och på ett sätt den sista tiden i vårt unga liv är en väldigt onödig tid om man tänker på skolgången - vi lär oss inte särsklit mycket, lärarna fyller ut tiden genom att kolla på filmer och diskutera ämnen som är självklara.  Tänker man på livet utanför är det den bästa tiden, den viktigaste tiden - kaffepauser och roadtrips, studentfester och resor till spanien för att festa bort det vi ändå inte lärt oss de senaste 3 åren. Man har gjort allting, sett allting.. upplevt allt.
Och kvar återstår förändrade människor, för det mesta till det bästa.
På sina vänner märker man knappt skillnad förutom att någon växt två centimeter och att folk bytt hårfärg tre-fyra gånger, men ser man sig omkring i matsalen märker man att folk blivit vuxna, - ser man gamla bilder märks det. T.o.m mina föräldrar har blivit äldre, det märks på helgerna och det märks i sätt och utseende.
Mest synd om dem är det som är kvar i sin 16åriga version - det var en underbar ålder med massor av första gånger. Jag skulle inte göra om något, men jag skulle inte gå tillbaka. Så välkommen 18.

RSS 2.0