Hungrigt fattigt Anniemal signar in.

Det märks ganska tydligt hos Toulouse Residence att det är två dagar kvar till lön.
Idag när jag öppnade kylskåpet och skulle äta mig en näringsrik frukost mamma! var brödet möglat.. Så lite flingor tänkte jag,  men då var mjölken sur.
Så jag fick helt enkelt sätta mig och äta några torra, deppiga flingor ur en skål som om det vore nyttiga chips.
Don't get me wrong, jag gillar chips men inte fan ska de vara nyttiga.
Så fram till på torsdag har jag en hamburgare och några strån spaghetti kvar, Elin har en cornbiff och en klick yoghurt. - Wouldn't trade this life for nothin'.

Thank God för biokortet - som gör att jag och Elo, hur fattiga vi än är kan gå och se hur många filmer vi vill.
Idag blir det en creapy spansk thriller som fått något pris på någon festival. Jag vet inte mer än att Antonio Banderas ska vara med och att trailern är sjukt skum.
Vi kan alltid smita ut därfirån om det inte är så bra och smyga in på en annan. Ett trick som gör att man känner sig kriminell och cool. Spänning i vardagen får man inte gratis. Det måste man arbeta för.

Nu ska jag nog suga lite på Elins tröja, som jag bär eftersom alla mina kläder börjar ta slut. Seriöst, de ligger i det svarta hål som är vår tvättkorg, som bara växer och växer eftersom tvättmaskinen vägrar pumpa vatten?
Thanks landlord, for giving us the house that God forgot.

Hungrigt, fattigt Anniemal med smärta i ryggen signar ut.



M i n C h e r r y B o m b - älskade syster <3

Eftersom jag inte kommer sitta vid intranätet imorgon, då det är min stora systers 22års födelsedag, oh det stämmer som i såpoperas at like time through the hourglas, so are the days of our lives, så får jag skriva en hälsning till dig här (eftersom jag vet att du är min trogna läsare)

Det känns inte alls sådär som Martin Svenssons Yeah Yeah Wow Wow-låt att vara ifrån dig, när du ska fira ännu en födelsedag och ett vuxenskap..
Jag brukar vilja tro att jag håller dig på en jämn nivå då jag är vid din sida. Att vi håller oss på samma ålder när vi är tillsammans. Att vi kompliterar varanda.
Att du är min prick och jag din ruta. Jag tänker dig i min prickiga klänning, och jag i ännu en rutig skjorta från Myrorna, hand i hand i Malmöstad. Antagligen påväg ifrån eller till McDonalds..

Och jag ser hur våra ryggmärgar är inpräntade i min säng, där vi spenderat osaliga nätter med en överhettad dator i knäet, där vi sillt glass och smulat chips på lakanen. Och hur vi gömt tallrikarna under sängen för att undvika skäll om svinstia. Not guilty?

På din födelsedag önskar jag att jag kunde köra en Bridget, och poppa upp ur en tårta, ikädd stayups och allt det där. Men dessväre kommer jag väl köra en annan Bridget - All by myself..

Iallafall älskar jag dig mest av allt. Och hoppas och ber till alla gudar vi inte tror på att du får världens bästa födelsedag, världens bästa syster / din mini, i världen för långt borta.

G r a t t i s B r u t t a n J a g Ä l s k a r D i g D o n' t F o r g e t !!!

En ny stad - Anniemal taking over Irland.

It feels so good to be back.
Efter för många om och men med min nya blogg, samt multiple emails med en snubbe från Devote som påstodd att min gamla blogg aldrig funnits (?) tog jag det som ett tecken att gå tillbaka till min älskade gamla blogg och ge upp hoppet om en karriär som känd bloggare på Stureplan och istället till historier om mitt liv och försök till poetiska texter.  

Jag har hört att för att skriva bra måste man skriva det man vet, det här är vad jag vet:
Jag är 20 år gammal och bor för första gången i mitt liv i ett främmande land, utanför min svenska säkerhet. Detta främmande land heter Irland - en grön ö fylld med guinessdrickande, fyllesjungande, fotbollshuliganande, dubbeldäcksåkande kosymnissande med gympaskor på fötterna, gansternackande ungar och grönögda, rufsthåriga rockstars in the making.
En ö jag befunnit mig på nu i en månad och en vecka exakt idag. Då jag hunnit med följande:
Skaffat en rumskamrat, en kanin och en ny lägenhet med röd vägg! (en röd vägg som gjorde att vi helt förbisåg det faktum att tvättmaskinen saknar vatten, att duschen bara har två lägen; iskallt eller skållhett.. och att taket saknar isolering som gör att vi hör varenda liten tanke hos grannarna ovanför oss.
Men de kallar det väl inte Dirty Old Town för ingenting, antar jag.
Jag har hunnit med att få ett jobb som en hotellbokare, bli utskälld av en hemsk norrman och prata gamla Höllviken med en underbar göteborgare.
Hunnit bli seriösa bandaids tillsammans med Elin och Johanna för The Gorgeous Colors - gå på min första dejt med Jeff, sångaren i bandet.
En riktig dejt med middag och vin. En underbar dejt.
Jag har hunnit äta svensk mat och hänga på IKEA.

En del nya saker, en del nya saker i en ny stad.
Jag är en ny del i en ny stad.


RSS 2.0